23948sdkhjf

Under ytan i tropikerna

Undervattenshotellet Utter Inn i Mälaren utanför Västerås som skapades år 2000 av konstnären och innovatören Mikael Genberg har nu fått ett syskon på ön Pemba i Indiska Oceanen.
Det svenskbyggda undervattenshotellet ”The Manta Underwater Room” har nu invigts på ön Pemba, en ö som tillhör Tanzania och ligger strax norr om systerön Zanzibar. För researrangörer som vill skapa paketresor till destinationer av det mer exklusiva slaget kan det här vara något att titta närmare på.

– Äntligen! Jag och Matt Saus startade redan 2006 Genberg Underwater Hotels AB med målet att bygga undervattenshotell över hela världen. Nu är det första på plats och det känns helt fantastiskt, säger konstnären Mikael Genberg .

Den mänskliga drömmen om att kunna leva under vattenytan är konceptets kärna. Upplevelsen är unik, vacker och äventyrlig. The Manta Underwater Room ligger strax utanför The Manta Resort. Upplevelsen av att bo, omgiven av vackra tropiska fiskar i detta tukosa paradis i Indiska oceanen är oslagbar. Undervattensrummet som är skapat av svensk ingenjörskonst består av tre våningar.

Det centrala däcket, vid havsnivån har ett loungeutrymme med soffor för avslappning och intagande av måltider. Våningen innehåller även toalett och dusch. En trappa leder till den 80 kvm stora takterrassen för soldyrkan om dagen och det nattliga skådespel den extraordinärt klara natthimlen erbjuder. Stjärnorna, planeterna och i synnerhet det tydliga band av stjärnor som utgör vår egen galax – Vintergatan – allt i sin storslagenhet utan några andra störande ljus.

Sedan, under vattenytan – den magiska känslan av att ligga i den mjuka dubbelsängen omgiven av fönster som öppnar upp mot den spektakulära undervattensvärlden. En del ovanliga fiskarter har redan valt det skyddande huset som sin boplats och gjort sig hemmastadda runt huset. Det finns exempelvis tre Batfish och en trumpetfisk vi kallar Nick, alltid simmandes runt med nyfikna blickar på de annorlunda besökarna bakom glasen.

På natten drar undervattensstrålkastarna runt huset till sig än mer sällsynta undervattensvarelser. Huset har även redan fått en välkommen tillväxt av koraller vilket också på ett underbart sätt ökar tillströmningen av nya arter till denna världsunika upplevelse.

Fotnot. En natt för två, all inclusive kostar 1500 USD. The Manta Resort ligger avskilt, vackert upphöjt längst en idyllisk vit korallstrand vid öns nordligaste punkt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079