23948sdkhjf

Ramnäs Busstrafik i konkurs

Västerås-baserade Ramnäs Busstrafik har försatts i konkurs vid Västerås tingsrätt 18 november. Bolaget gick med förlust 2012, hittills i år har det dock gått litet bättre.
Omsättningen i bolaget, som främst är inriktat på turistbusstrafik och beställningstrafik, uppgick 2012 till 15,6 miljoner kronor. Samma år noterade bolaget en förlust på 1,2 miljoner kronor (rörelsereslutat -1,217 miljoner kronor). Hittills i år ligger Ramnäs Busstrafik också en aning back, men endast beskedliga 14 000 kronor. Däremot visar historiken på en kraftigt fallande omsättning de senaste åren: 2010 omsatte bolaget 29,5 miljoner kronor, 2011 hade omsättningen fallit till 19,3 miljoner kronor och för 2012 noteras alltså ytterligare ett tapp på närmare 4 miljoner kronor.

Ramnäs Buss AB har vart verksamt i närmare 25 år. Bolaget har kört turit- och beställningstrafik såväl inom Sverige som i Skandinavien och i övriga Europa.

Ramnäs Busstrafik ingår enligt uppgifterna i bolagsregistret i en koncern där Taxi Västerås AB är koncernmoder. Taxi Västerås sålde dock Ramnäs Busstrafik för över ett år sedan. Förutom Ramnäs Busstrafik ingår också Köpings Taxi AB i koncernen – men det är alltså endast det avyttrade Ramnäs Busstrafik som haft problem och nu drabbats av konkurs.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093