23948sdkhjf

Australien nästa för Bombardier

Bombardier har utsetts till prioriterad anbudsgivare av regiontrafikmyndigheten i Queensland, Australien, i en upphandling av 75 nya regionaltåg. Underskriften sker i december.
Upphandlingen har genomförts av Department of Transport and Main Roads i delstaten Queensland och avser leverans av 75 nya sexvagnarståg och underhållstjänster till Queensland Rail under 30 år. Bombardier samverkar i anbudet med bygg- och entreprenadföretagen John Laing, ITOCHU Corporation och Uberior. Kontraktet väntas bli undertecknat i december 2013. Provkörning av de första tågen ska inledas två år efter avtalsunderskrift. Avtalet omfattar även underhållstjänster.

Queensland har 4,5 miljoner invånare varav nära hälften bor i huvudstaden Brisbane. Queensland Rail är en av ett stort antal regionaltågsoperatörer runtom i världen som valt Bombardier som leverantör. I Europa har Bombardier levererat kapacitetsstarka och driftsäkra regionaltåg i länder som Tyskland, Frankrike, Storbritannien och även Sverige, där regionaltågstrafiken ökat med hela 80 procent sedan år 2000.

Bombardier har producerat regionaltåg för den skandinaviska marknaden sedan 1980-talet och slutförde hösten 2013 leveransen av sex REGINA-tåg till Västtrafik. Nya regionaltågskoncept med ännu högre kapacitet, komfort och energieffektivitet utvecklas nu vid Bombardiers anläggningar i Västerås i nära samverkan med tågoperatörer i Sverige och andra länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156