23948sdkhjf

Fler tåg till Ystad

På Ystadbanan mellan Ystad och Malmö blir det åter fler tåg på söndagar – ett Pågatåg i halvtimmen mellan klockan 9 och 20 blir det i fortsättningen.
En annan helgnyhet är att nattåget från Malmö till Ystad kl. 01.00 fortsätter (som buss) hela vägen till Simrishamn. Det blir även ett tidigt morgontåg från Ystad kl. 5.32, som är inne i Malmö 6.21 (i Lund 6.37).

– Vi är glada att vi kan utöka trafiken på söndagarna igen. Dessutom har vi kunnat sätta in en tidig morgontur efter önskemål från vårdpersonal. Vi förlorade resenärer när vi tvingades spara in på söndagsturerna förra året. Nu hoppas vi att boende längs med banan ska hitta tillbaka till tåget igen, säger Anders Jönsson , trafikutvecklare.

Det är trångt på Ystadbanan och i rusningstid är det näst intill omöjligt att sätta in fler tåg. Först när det blir fler mötesplatser längs enkelspåret lättar det.

– Tills dess gör vi vad vi kan och det är ett extra tåg i rusningstid, ett Pågatåg Express, som går från Skurup kl. 7.00 mot Malmö. Tåget stannar endast i Svedala, på Triangeln och Malmö C – det är så trångt på Ystadbanan att det var enda sättet att kunna köra tåget. Förhoppningen är att det extrainsatta tåget gör det lättare att hitta sittplats på de tåg som avgår före och efter, säger Anders Jönsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063