23948sdkhjf

Fortsatt stök vid Friends

Sverige förlorade mot Portugal på Friends Arena i veckan. Utanför förlorade arrangörerna när det gäller logistiken, enligt Delfinbuss.
Delfinbuss hade uppdraget att med totalt nio bussar köra en avSvenska Fotbollsförbundets sponsorer till Friends Arena inför det ödesdigra mötet mellan Sverige och Portugal. Sponsorerna tillhörde VIP-gästerna och bussarna hade tillstånd att köra ända fram till arenan. Så blev det inte. Det gick helt enkelt inte att komma i närheten på grund av kaos och felplanering, det blev totalstopp långt från den tilltänkta angöringspunkten.

– Vi åker ifrån Frösundavik mot arenans VIP-entré med våra bussar, en sträcka som normalt bör ta runt 10, 15 minuter. Första bussen når fram 1 timme och 17 minuter efter avfärd. Jag var själv med på eventen som gäst till arrangören som investerat massor pengar för att dels få en möjlighet att presentera sina produkter och tjänster,och samtidigt bjuda sina kunder på någonting riktigt roligt! Det blev bara pinsamt, säger Per Broström , vd och ägare av Delfinbuss som hade uppdraget att köra Fotbollsförbundets sponsorer.

Enligt Per Broström visar det som skedde på de allvarliga problem som fortsätter att göra livet surt för alla besökare på Friends Arena: Bussarna från Delfinbuss hade alla specialtillstånd att köra till ett visst ställe intill arenan markerat VIP. Vägen till Friends Arena för bussar ska gå via Enköpingsvägen, Sjövägen och Råsta strandväg. Vid Råsta strandväg finns en kontrollör som bara släpper in VIP-bussar vilket kan tyckas helt i sin ordning.

– Problemet är att vi aldrig kom dit, vi fastnade redan uppe på Enköpingsvägen. Kön började vid Järva Krog och drabbades av SL-bussar, andra bussar, taxi och privatbilister som bröt mot reglerna och körde in på den otillåtna vägen. Väl framme vid vakten fick de vända men då hade det naturligtvis redan blivit stopp, säger Per Broström.

Nu blev det så illa att de sista Delfinbussarna tvingades släppa av sina passagerare redan uppe på Enköpingsvägen vilket innebär en direkt trafikfara under rådande omständigheter.

Hur ska problemet då lösas? Enligt Per Broström ska vakten finnas mycket tidigare än vid korsningen Sjövägen-Råsta strandväg. De som tänker bryta mot reglerna borde avstyras redan uppe vid Enköpingsvägen i stället. Detta och mycket annat har representanter från bussbranschen påtalat för ansvarig ledning för Friends Arena och Solna stad där den ligger. Men det verkar som om ingen är intresserad av att lyssna.

– Det finns folk som kan hjälpa dem med det här, men tyvärr, ingen verkar bry sig. Nu blir folk besvikna och kommer till matchen på dåligt humör, stämningen är inte på topp precis och så gick det som det gick – Sverige förlorade matchen på plan och de ansvariga förlorade kampen om en fungerande logistik utanför, säger Per Broström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063