23948sdkhjf

Nypremiär för Emmabodabanan

14 december firas upprustningen av Emmabodabanan och tågets nypremiär med en invigning på Karlskrona C. En abonnerad premiärtur genomförs för inbjudna och allmänhet.
Invigningen och premiärturen är ett samarbete mellan Blekingetrafiken, Kalmar länstrafik,Karlskrona kommun, Emmaboda kommun och Trafikverket. På järnvägsstationen i Karlskrona bjuds det på fika, underhållning och invigningstal. Dessutom avslöjas de nya namnen på Krösatågen som allmänheten varit med och gett förslag på.

– Under sommaren fick vi in över hundra namnförslag! Nu har juryn sagt sitt och jag kan avslöja att de var överens om de slutgiltiga namnen, säger Anna Claesson , Marknads- och försäljningschef på Blekingetrafiken

Som del av invigningen avgår ett premiärtåg från Karlskrona C som tar förbokade gäster via Holmsjö och Vissefjärda innan ankomst till Emmaboda. Längs sträckan blir det underhållning och vid stationerna stannar man för invigning och tal.

– Vi vill fira att vi är på banan igen! Med oss på premiärtåget har vi politiker och tjänstemän som alla på något sätt arbetat med upprustningen. Hälften av platserna ombord har vi reserverat till allmänheten som kan vara med och tävla om en biljett till premiärturen, säger Annika Sandgren , marknadskommunikatör på Blekingetrafiken.

Från söndagen den 15 december är tågtrafiken mellan Karlskrona och Emmaboda tillbaka igen. Då blir det bättre resmöjligheter mellan Karlskrona, Kalmar och Växjö. Krösatåg kommer även anpassas för vidare resa mot Göteborg och Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078