23948sdkhjf

Mångmiljonorder till Brisbane

Volvo Bussar i Australien ska de kommande tre åren leverera minst 180 busschassier till Brisbane City Council, däribland  en ny hybridmodell med diesel-el-drift.
Själva busskarossen kommer att byggas av företaget Volgren dit Volvo Bussar levererar sina chassier. Parterna har kommit överens om att inte nämna affärens ekonomiska värde offentligt. Dock brukar en komplett buss kosta runt 3 miljoner kronor varav chassiet svarar för mellan en tredjedel och en fjärdedel av den summan. Av det kan man gissa sig till att kontraktet med Brisbane är värt någonstans runt 150 miljoner kronor.

Brisbane, som ligger i sydöstra delen av australiska Quensland, har drygt 2 miljoner invånare. Med nära 80 miljoner resande per år och över 235 busslinjer så är det ingen överdrift att beskriva Brisbane City Council som en betydande leverantör av kollektivtrafik.Volvo har levererat chassier till Brisbane City Council under de senaste fem åren och 2011 vann staden pris för att den miljövänliga Volvo bussen B7RLE hade introducerats i trafiken.

– Vi räknar med att leverera en hybridbuss för provdrift under 2014. Hybriderna har nyligen testas i storstads Perth med lovande resultat och vi ser fram emot att se dem i tjänst i Brisbane, säger Volvo Bussars Australienchef, Ian Clarke .

Enligt det nya avtalet kommer Brisbane City Council köpa minst 60 nya Volvo Bussar per år under de kommande tre åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078