23948sdkhjf

Mindre alkolås framme

Ett nytt, mindre och lättare alkolås för fordon med ett nytt manipulationsskydd finns nu på den svenska marknaden. Bakom produkten står Malux i Norden.
Den nya generationens alkolås är här, enligt säljarna på Malux. Det handlar om alkolåset Smart Start SSI 20/30 som uppges vara både mindre och lättare än de som hittills funnits på marknaden. Tekniken har förfinats, uppstartstiden har förbättrats och en ny LCD-display har tagits fram.

– Det nya alkolåset som säljs via Malux i Norden kommer att finnas ute i butiker och verkstäder i hela Sverige under slutet av november. Alkolåset är godkänt för både CENELEC I och CENELEC II, säger Benny Pettersson , försäljningschef för alkolås hos Malux.

En nyhet med alkolåset är ett nytt manipulationsskydd. Flertalet sensorer känner av ifall det är en människa som blåser i alkolåset. Det gör det omöjligt att försöka lura det. Ett starkt manipulationsskydd är en viktig del i tekniken för att säkerställa alkolåsets funktion och för att höja säkerheten i trafiken. Smart Start har även tagit fram en App för SmartPhones som kan hjälpa kunden att hitta närmaste verkstad, beställa en servicetid och dessutom vägbeskrivning till den valda verkstaden - allt direkt i Appen.

Enligt Benny Pettersson är Malux godkända av Transportstyrelsen att sälja alkolås till personer som kört rattfulla.

— Det nya systemet som kom under 2012 med högre incitament för att en person ska välja alkolås efter att ha åkt dit för rattfylleri tror jag har hjälpt många som har behov av bilen i sitt arbete, säger Benny Pettersson.

Utvecklingen inom alkolåsbranschen går fortsatt framåt. Olika mättekniker, kalibreringstäthet och säker registrering av logguppgifter är viktiga områden som testas världen över. — Inom den närmaste tiden ser vi fortfarande bränslecellen som den mest kostnadseffektiva och tillförlitliga mättekniken i alkolåsbranschen, avslutar Benny.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344