23948sdkhjf

Scaniabussar till Canberra

Regeringen i Australian Capital Territory – huvudstadsregionen Canberra – har utsett Scania till leverantör av sin nya flotta med 77 Euro 6-stadsbussar.
Australian Capital Territory Internal Omnibus Network (ACTION) blir genom affären den första bussoperatören i Australien att anamma den nya Euro 6-tekniken. Hur stor ordern är i pengar uppger inte parterna, men eftersom priset för en buss ligger runt 3 miljoner kronor går det att gissa att den totala kontraktsumman ligger på drygt 230 miljoner kronor.

– ACTION har valt att gå i spetsen för att införa Euro 6. Den federala australiensiska regeringen har ännu inte angett när Euro 6 ska införas i landet, vilket understryker hur framtidsinriktad operatören är, säger Trevor O’Brien , bussförsäljningschef på Scania Australia.

De första av de 77 2-axliga stadsbussarna med 9-litersmotorer kommer att levereras under första halvåret 2014. ACTION har precis tagit emot 33 nya ledbussar från Scania och operatören har även 26 Scania 14,5-metersbussar och 54 Scania gasbussar i flottan.

De nya stadsbussarna på 12,5-meter kommer att karosseras av den australiensiske karossören Custom. Bussarna är utrustade för 48 sittande och 18 stående passagerare.

– Bussarna är miljövänliga, bränslesnåla och allra viktigast släpper ut ett absolut minimum av skadliga ämnen. De kommer att bidra till renare luft med minskade föroreningar i Canberra. ACTION blir den första stadsbussoperatören att ta dessa förbättrade och miljövänligare bussar i drift, konstaterar han. Det är ett litet bidrag till att etablera Canberra som ledande i miljö- och hälsofrågor, säger Shane Rattenbury , Australian Capital Territorys minister för delstatlig och kommunal service.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109