23948sdkhjf

BRT i Karlstad 2015

Det sedan en tid planerade demonstrationsprojektet med BRT i Karlstad kommer att tidigareläggas för att påskynda utvecklingen. Nu kan BRT-bussarna börja rulla redan 2015.
Inom ramen för X2ABs BRT-projekt pågår planeringen för fullt med fyra fullskaliga demonstrationsprojekt i Stockholm, Malmö, Karlstad och Borås. För att påskynda utvecklingen och inspirera ännu fler städer att följa efter, kommer etableringen av en delsträcka av den planerade BRT-satsningen att tidigareläggas i Karlstad.

Avsikten är att genomföra de nödvändiga BRT-investeringarna genom Karlstads centrala delar i så god tid att driftstart kan ske redan 2015 eller 2016, en tidigareläggning med två-tre år.

Målet är att skapa en kreativ, öppen och transparent utvecklingsmiljö under hela förberedelsearbetet och det initiala driftskedet där olika fordon, system och lösningar kan testas tillsammans med trafikföretag, fordonsindustrin och leverantörer av olika typer av system och tjänster samt med koppling till akademin i form av bland annat SAMOT i Karlstad. Förutsättningarna för att åstadkomma denna satsning undersöks för närvarande tillsammans med Karlstadsbuss, Karlstad kommun, Trafikverket, VINNOVA och Energimyndigheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125