23948sdkhjf

Vellinge sparkar Skånetrafiken

Skånetrafiken och Vellinge kommun avslutar samarbete kring färdtjänsten till årsskiftet efter osämja. I stället kommer kommunen att köra färdtjänsten i egen regi.
Skånetrafiken och Vellinge kommun har nu gemensamt uppnått en överenskommelse kring färdtjänsten i Vellinge kommun. Från den 1 januari lämnar Skånetrafiken över det operativa ansvaret för färdtjänsten till Vellinge kommun.

Detta innebär att Vellinge kommun tar över beställningsmottagning, trafikledning och själva utförandet, dvs körningarna samt kundtjänst. Det formella ansvaret kring huvudmannaskapet kan tidigast lämnas över den 30 mars 2014, eftersom det förutsätter ett beslut i Regionfullmäktige.

Under hösten har ett gemensamt handlingsprogram genomförts där parterna tittat på en rad förbättringsområde mot kund vilket inneburit att verksamheten mot kund har successivt förbättras. Trots detta har någon gemensam lösning ej gått att finna

– Vi har under hösten tillsammans med Vellinge kommun arbetat för en gemensam handlingsplan kring olika förbättringsområden, vilket också gett en rad förbättringar. Men nu väljer Vellinge kommun att avsluta samarbetet kring färdtjänsten. Jag ser ingen anledning till att vi ska finnas kvar i ett samarbete där man inte är känner ett ömsesidigt engagemang och vi kommer därför att gå Vellinge kommun tillmötes, säger Henrik Dagnäs , trafikdirektör på Skånetrafiken.

För kunder som utnyttjar färdtjänst i Vellinge framöver innebär det att resor som sker efter den 1 januari 2014 hanteras av Vellinge kommun och att resor som nu är bokade efter den 1 januari 2014 överförs till kommunen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063