23948sdkhjf

Sundsvall kan få linbana

Sundsvalls kommun har upphandlat en förstudie av persontransportsystem upp till Norra Berget. Tyréns som vann upphandlingen har nyligen förordat linbana i Göteborg.
Tyréns vann upphandlingen i stark konkurrens av sex andra konsultföretag där både pris och kvalifikationer för uppdraget har bedömts. Uppdraget är att hitta olika lösningar för att transportera besökare från centrum upp till Norra berget.

Frågan har aktualiserats i och med att satsningar på kulturarvet bland annat har inneburit att Norra berget blivit ett allt mer fungerande och välbesökt friluftsmuseum. En förstudie ska bedrivas under första delen av nästa år som ska leda till olika förslag på tekniker och placeringar. De olika förslagen ska redovisas med konsekvenserna för en lång rad områden; trafik, ekonomi, inverkan på natur och kulturmiljö, attraktion, landskapsbild, barriäreffekter, etcetera. Syftet är att skapa ett diskussionsunderlag för vidare beslut.

Tyréns har tidigare gjort en förstudie på en linbanelösning i Göteborg över Göta Älv. Förstudien har upphandlats av Kultur & Fritid med stöd av kommunens upphandlingsenhet och Miljökontoret. Slutrapport av förstudien ska levereras före 1 juni 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079