23948sdkhjf

Nät viktigast för hotellgästen

Bra trådlöst internet på rummet är ett av de viktigaste kriterierna när gästen ska välja sitt hotell. Det visar flera av varandra oberoende kundundersökningar*.
Med ny, modern teknik, bättre tillgänglighet för fler användare och med högre hastighet förbättrar hotellkedjan Scandic internetanslutningen på sina 140 nordiska hotell. Redan under början av 2014 ska hotellen i Norden ha den nya lösningen, leverad av Swisscom.

2004 började Scandic erbjuda kostnadsfri, trådlös internetuppkoppling på alla sina hotell. Fram till dess tog de hotell som kunde erbjuda trådlös uppkoppling bra betalt från sina gäster. Scandic gick i bräschen för branschen eftersom man ansåg att detta skulle bli en framtida hygienfaktor. Idag är bra uppkopplingsmöjligheter lika självklart som bra sängar och rinnande vatten.

– Ändrade vanor, där uppkoppling möjliggör arbete var- och närsomhelst, allt fler streamar film, använder Skype och andra tjänster, har skapat nya förväntningar på hotell. En rad oberoende undersökningar visar att wi-fi är ett av de viktigaste kriterierna vid val av hotell, säger Johan Michelson , varumärkeschef på Scandic.

Med Scandics innovationstänk i kombination med digitaliseringens framfart påbörjades en omfattande upphandlingsprocess med tre tydliga kriterier; kvalitet, teknisk lösning och innovationsrikedom, där valet till sist föll på Swisscom.

– Vårt syfte med den nya tjänsten är att erbjuda ett förbättrat gästwifi genom bättre täckning och prestanda, samtidigt som vi vill kunna använda en teknisk plattform mer integrerat i den dagliga driften, säger Johan Michelson.

Den nya lösningen kommer att vara klar senast första kvartalet 2014.

*Fotnot. Enligt flera oberoende undersökningar, däribland TripAdvisor 360 Amenities Survey 2012 (USA)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11