23948sdkhjf

Här finns billigaste spriten

Billigaste spriten, vinet och ölen finns i Sassnitz Bordershop där priserna är upp till 70 procent lägre än på Systembolaget enligt ägaren Stena Lines prisjämförelse.
I december vallfärdar svenskarna till Tyskland för att gå på julmarknad och fylla på förråden av drycker till julen. För den som vill komma undan billigast är det Stena Lines Bordershop i Sassnitz som gäller. Det visar en prisjämförelse på ett urval av populära varor som Stena Line gjort mellan två Bordershops, en i Sassnitz och en i Puttgarden. I en jämförelse med Systembolaget är dessutom Bordershopen i Sassnitz upp till 70 procent billigare på vissa varor.

Stena Line har jämfört ett urval av olika sprit, vin och ölsorter som finns i Bordershopen i Sassnitz och i Puttgarden samt på Systembolaget. I jämförelsen var 21 av 25 produkter billigare i Bordershopen i Sassnitz än i Puttgarden och jämfört med Systembolaget är Bordershopen i Sassnitz mellan 33-74 procent billigare på samtliga produkter i urvalet.

Några exempel på hur priset skiljer sig mellan de olika inköpsställena är Beefeater Gin och Lauder’s Blended Whiskey som är 19 respektive 34 procent billigare i Bordershopen i Sassnitz jämfört med Puttgarden. En Bag in Box av vinet Lindemans är hela 25 procent billigare och detsamma gäller för ett flak med Heineken. Att Bordershopen har attraktiva priser syns också på omsättningen som har ökat med 22 procent jämfört med förra året.

– Sedan vi tog över Bordershopen har vi konsekvent arbetat med att sänka priserna och generellt är det 10-20 procent billigare att handla i Sassnitz jämfört med Puttgarden, säger Per Ola Jönnerheim , inköpschef på Stena Line.

De låga priserna lockar även fler resenärer till Stena Lines linje mellan Trelleborg och Sassnitz och under året har antalet resenärer ökat med i snitt 20% per månad.

– Vi vet att man som shoppingresenär är väldigt prismedveten och ser man till den totala kostnaden för resan så är det i slutändan billigare att åka till Sassnitz än att till exempel välja vägen via Öresundsbron för en resa till Puttgarden, säger Per Ola Jönnerheim.

Fotnot. De här uppgifterna kommer från Stena Line som endast jämfört priset i de egna Bordershop-butikerna med Systembolagets priser - enligt uppgift finns danskägda alkoholbutiker med ännu lägre priser på vissa produkter en bit ifrån färjelägren i till exempel Sassnitz och Puttgarden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064