23948sdkhjf

Skånetrafiken höjer priset

15 december höjer Skånetrafiken taxan i samband med nya tidtabellen. Prishöjningen skylls dels på dyrare kort, dels på att resenärerna slänger kort som borde ha laddats på nytt.
Nya priser, ny tidtabell och höjd kortavgift på Jojo-korten, men också ett syskon till Jojo reskassa i form av Jojo mini, så ser det ut för Skånetrafiken resenärer den närmaste framtiden. De nya priserna innebär till exempel att en enkel stadsbussresa från den 15 december kostar 22 kr i de större städerna och 20 kr i de mindre, använder man sin Jojo reskassa får man som tidigare 20 procent rabatt. Ett periodkort för hela Skåne kostar 1195 kr, viket är en höjning med 45 kr. Generellt ligger prishöjningen på cirka 5 procent.

Öresundstaxan kommer att justeras från den 19 januari 2014. Priserna mellan Malmö-Köpenhamn, Lund-Köpenhamn och Helsingborg-Helsingör ligger kvar på nuvarande nivå. För resor längre in i Danmark och i Skåne sker mindre justeringar, både uppåt och nedåt.

Ny kortavgift på Jojo-kort
Kortavgiften höjs från 10 till 20 kr. Avgiften tas ut på återuppladdningsbara kort så som Jojo Reskassa, Jojo Period, Jojo Student och Jojo Fritid. Anledningen till höjningen är tvådelad. Dels har Skånetrafiken infört nya säkrare kort som är kostar mer att producera. Men det handlar också om miljön. Skånetrafikens resenärer laddar inte på och sparar sina befintliga kort i den utsträckning som förväntats. Kortavgift tas inte ut vid byte av skadat kort eller ersättning av förlustanmält kort.

Ny tidtabell
Söndagen den 15 december börjar en ny tidtabell att gälla för alla tåg, regionbussar och stadbussar i Skåne. Alla resor går att söka i Skånetrafikens Reseplanerare.

Jojo mini
Jojo mini är ett helt nytt Jojo-kort, som liknar Jojo Reskassa. Skillnaden är att man kan ladda Jojo mini med så lite som 50 kr och valfritt belopp uppåt, samt att man får betala ordinarie pris för sin resa. Det är ingen kortavgift på Jojo mini nu i början av lanseringen. Jojo mini säljs hos ombud, serviceombud, hemsidan och Skånetrafikens kundcenter och man kan återladda kortet på hemsidan, kundcenter, serviceombud, i biljettautomater och på regionbussar (bank- och kreditkort).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063