23948sdkhjf

Bergslagspendeln tiil Stockholm

15 december är det premiär för Tågkompaniets nya direkttåg mellan Ludvika och Stockholm, via Västerås. Premiären äger rum i samband med tidtabellsskiftet.
Tågen går på lördagar och söndagar, och inledningsvis blir maxpriset 95 kronor enkel resa – för den som köper resan på Tågkompaniets webbplats. Premiären äger rum i samband med tidtabellsskiftet på söndag. Det blir fem dubbelturer på lördagar och söndagar. Avgångarna från Ludvika station blir 07.07, 09.07, 11.07, 13.07 och 15.07.

– Vi förlänger Bergslagspendeln från Västerås till Stockholm, och den sträckan kör vi i egen regi, säger Tågkompaniets vd Mats Gustafsson .

De första veckorna, fram till 26 januari, kostar en enkelbiljett maximalt 95 kronor för den som köper biljetten på Tågkompaniets hemsida. Det har länge funnits önskemål om direkttåg till Stockholm. Tågkompaniet ser det här som en försöksperiod. Resultatet utvärderas löpande.

– Det är viktigt att betona att vi är ett affärsdrivande företag, och trafiken måste vara lönsam om vi ska kunna fortsätta, säger Mats Gustafsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141