23948sdkhjf

Ny station i åsa

15 december börjar Öresundstågen mot Göteborg stanna vid nyöppnade Åsa station i Kungsbacka. Samtidigt börjar Västtrafiks sms-biljetter att gälla på tågen.
Efter många års väntan är det dags för invigning av Åsa station, vilket inte minst gläder alla de närmare 3 000 personer som varje dag tågpendlar till Kungsbacka, Mölndal och Göteborg. Stationen innebär både bättre tillgänglighet och kortare restid. Öresundstågen kommer att göra 22 stopp vardagar i Åsa. Här möts också Västtrafik och Hallandstrafikes resenärer.

Tidigare har det bara varit möjligt att resa med Västtrafiks periodkort på Öresundstågen men i samband med öppningen av Åsa station införs sms-biljett som komplement för att göra det enklare att resa. Det innebär också att den som startar sin resa med buss till Åsa station har möjlighet att betala för hela resan till Göteborg med sms-biljetten Göteborg++.

Med en sms-biljett kostar tågresan mellan Åsa och Göteborg 60 kr för vuxna och 45 kr för skolungdom. Bifogat finns en folder där det går att läsa mer om de olika biljetterna för den som reser från Åsa station.

Hallandstrafikens resenärer får betala mer för sina resor. Hallandstrafikens styrelse har nämligen beslutat att höja biljettpriserna med cirka 6 procent från och med 15 december. Prisökningen innbär att ett periodkort tåg och buss mellan exempelvis Halmstad – Varberg ger en prisökning med 75 kronor. Nytt pris för den sträckan innebär en kostnad på 1 385 kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078