23948sdkhjf

Bussbolag i sprithärva

Ett antal mindre seriösa svenska bussbolag säljer alkohol på beställning – ibland utan att beställaren följer med bussen. Bussbolagen tjänar miljonbelopp på trafiken, rapporterar Corren.
Enligt en källa inom polisen som tidningen Corren hänvisar till åker många av bussarna näst intill tomma till spritladorna nära färjelägena i norra Tyskland. Kunderna följer helt enkelt inte med utan sitter bekvämt hemma och väntar på leveransen, många av kunderna är dessutom ungdomar, enligt poliskällan. Ett av de misstänkta oseriösa bussbolagen lämnar ut varorna på platser som kunderna vet om och vid avtalad tid. Ett uppenbart brott enligt polisen, men få fall hamnar i domstol och ännu färre blir dömda.

Enligt poliskällan tjänar de bussbolag som sysslar med den här verksamheten miljonbelopp. Det handlar heller inte om vanliga seriösa bussbolag, den illegala verksamheten bedrivs nästan alltid av personer som lever på socialbidrag eller sjukpengar – alltså personer som är försörjda av skattemedel.

Förklaringen till att nästan inget görs för att stoppa de illegala spritbussarna är att alkoholbrotten är lågprioriterade, enligt polisen. Åklagare uppger att problemet är bevisningen och att dessa därför väljer att inte väcka åtal eftersom de bedömer möjligheterna att vinna ett mål är mycket begränsade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078