23948sdkhjf

Lindbergs buss varslar 113

En överklagad vunnen upphandling har fått Lindbergs buss i Örebro att varsla 113 anställda. Lindbergs buss vann alltså färdtjänsttrafiken, men nu är det osäkert om framtiden, därav varslen.
Lindbergs buss som i dag kör trafiken vann även den nu aktuella upphandlingen av färdtjänst för Länstrafiken i Örebro. Ett förnyat förtroende och verksamheten skulle rulla vidare som nu var det tänkt. Men upphandlingen har nu överklagats och en lång process väntar hos Förvaltningerätten. Men bussföretaget kan inte vänta, utan tvingas nu varsla 113 anställda på företaget, enligt vd Patrik Lindberg. De som varslas tillhör olika fackförbund och skulle ha arbetat med färdtjänsten. Nu är det osäkert om det alls blir Lindbergs buss som till slut får uppdraget.

Länstrafikens chef Carl Henry Eriksson uppger för media att detta inte stämmer. Enligt honom kommer en direktupphandling att ske om Förvaltningsrätten drar ut på tiden. Och i så fall är får Lindbergs buss fortsätta tills den rättsliga processen är klar. Samtidigt försäkrar Carl Henry Eriksson att färdtjänsten under alla omständigheter inte kommer att påverkas av den uppkomna situationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078