23948sdkhjf

Mailkupp mot Gotlandsbåten

Nya rederiet Gotlandsbåten har blivit utsatt för en fräck mailkupp där ett falskt pressmeddelande skickats ut. Vem som ligger bakom tilltaget är ännu oklart, men Gotlandsbåten överväger att göra en polisanmälan.
Det falska pressmeddelandet som skickades ut på onsdagskvällen innehöll oriktiga uppgifter inför Gotlandsbåten AB:s öppnande av bokningssidan fredag 10 jan. Meddelandet såg ut att ha skickats från det nya rederiets marknadschef, Julia Bendelin. Men så var inte fallet, utan någon annan har lyckats kapa mailkontot och sedan kunnat skicka ut det falska pressmeddelandet där det bland annat uppgavs att gotlänningarnas resor skulle subventionera fastlänningar som då skulle kunna åka billigare. Helt fel och inga gotlänska media nappade på utskicket och så vitt känt inga andra media heller.

– Det är klart att det känns obehaglig. Någon vill oss uppenbarligen inte väl. Jag är oerhört tacksam för att de gotländska nyhetsredaktionerna är källkritiska och tyckte att meddelandet var märkligt och agerade därefter. Mailet var tekniskt sett trovärdigt, men både innehåll och språk var tveksamt. Det är ingen tillfällighet att detta händer just nu, både med tanke på de senaste tidernas falska pressmeddelanden som cirkulerat på olika ställen i landet som drabbat allt ifrån politiker till företag, eller att det sker precis innan vi blir bokningsbarat, säger Julia Bendelin , marknadschef på Gotlandsbåten AB. Hon forsätter:

– Gotlandsbåten AB publicerar alla sina pressmeddelanden via Mynewsdesk, för att inte saker som detta inte skall inträffa. Nu lägger vi all vår kraft på bokningssidan som släpps på fredag kl 12.00 istället. Det känns oerhört mycket viktigare än att lägga energi på negativa krafter.

Gotlandsbåten AB överväger att polisanmäla händelsen och spåra den IP-adress varifrån mailet har skickats till nyhetsredaktionerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078