23948sdkhjf

ändra upphandlingslagen!

Jonas Karlsson, S-politiker i Örebro, vill ändra lagen om offentlig upphandling. Detta sedan Lindbergs buss varslat 113 anställda när en vunnen upphandling överklagades.
Enligt Jonas Karlsson, ordförande för Länstrafiken i Örebro län, visar fallet med Lindbergs buss att lagen om offentlig upphandling totalhavererat. Som rt-forum tidigare rapporterat kör Lindbergs sedan tidigare färtjänsten i länet. Bussbolaget fick förnyat förtroende i den senaste upphandlingen. Men upphandlingen har överklagats av ett bolag i Västra Götalands län och nu väntar av allt att döma en flera månader lång process i Förvaltningsdomstolen.

Jonas Karlsson lägger en stor del av skulden på själva Förvaltningsdomstolen. Ty en av orsakerna till att ärendet tar så lång tid beror på resursbrist, enligt domstolen som också uppger att alla erforderliga handlingar finns på plats hos sagda domstol. Men – beroende på personalbrist eller vad det nu är så kan inte Förvaltningsdomstolen fatta beslutet om överklagandet, parterna måste vänta. Det kan inte Lindbergs buss, osäkerheten om huruvida det blir något uppdrag eller inte gör att bolagets vd Patrik Lindberg känt sig tvingad att varsla de 113 som arbetar med färdtjänsten i dag.

Jonas Karlsson är väl medveten om att det är EU-regler som kräver offentlig upphandling. Men enligt S-politikern har Sverige lyckats göra processen med offentlig upphandling mycket mer komplicerad än vad EU-lagstiftningen kräver, han uppmanar därför till en lagändring som mer överenstämmer med EU:s regelverk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078