23948sdkhjf

Fortsatt förtroende för Malm

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd vill se krafttag från Trafikverket efter den senaste tidens spårfel, men hon tror fortfarande på generaldirektör Gunnar Malm.
– Mitt fokus är att få ordning på järnvägen, inte att förhålla mig till det politiska spelet. Jag har förtroende för alla mina generaldirektörer på myndigheterna, inklusive Gunnar Malm, tills jag meddelar något annat, säger infrastrukturministern till Gomorron Sverige.

Bakgrunden till Elmsäter-Svärds uttalande i SVT i morse är att både Västerpartiet och Miljöpartiet gått ut och krävt Gunnar Malms avgång, som Transport & Logistik iDag tidigare rapporterat. Infrastrukturministern framhåller, som vanligt, vikten av att åtgärda bristerna på den svenska järnvägen, och tar på sig det yttersta ansvaret själv:

– Det är just därför jag dels har sett till att regeringen har satsat mer pengar på järnvägen för att ta ifatt ett eftersatt underhåll, men också att fokusera på det som ligger i närtid. Det handlar också om att följa upp och se till att de gör vad de ska göra, säger hon.

Nu ligger fokus på att se över säkerheten och ta reda på om det gjordes en felbedömning som innebar att trafiken rullade vid urspårningen i Huddinge förra veckan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063