23948sdkhjf

Olofsson tar över Visita

Förre näringsministern, vice statsministern och partiledaren Maud Olofsson föreslås som ny styrelseordförande för besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation Visita.
– Jag har tackat ja till förfrågan och ställer mig till förfogande för Visitas stämma. Under hela min politiska karriär har besöksnäringen var en av mina mest angelägna frågor. Besöksnäringen är en av de viktigaste näringarna för hela Sverige och kan med rätta kallas för en basnäring. Som näringsminister vidtog jag många åtgärder för att stärka dessa företags möjligheter att utveckla sina företag, säger Maud Olofsson . Hon fortsätter:

– Den mest angelägna frågan på den politiska scenen är ju det som kallas ”Dubbelstöten”, dvs. planerna som några partier har på att både fördubbla arbetsgivaravgiften för ungdomar liksom att höja momsen på restaurangmat. Jag hoppas att alla, oberoende av partihemvist, förstår att det blir förödande för jobben. Inte minst för våra ungdomar och nyblivna svenskar.

– Majoriteten av alla företagare inom besöksnäringen är små eller mycket små. De skapar attraktiva inslag i stadsbilden men finns också som unika och småskaliga verksamheter i lands- och glesbygd. Besöksnäringen gör Sverige attraktivt inte bara för turister utan för samhället i stort. Jag vill gärna bidra till att lyfta och utveckla denna viktiga näring som bygger på service, värdskap och positiva upplevelser, säger Maud Olofsson.

Valnämndens ordförande, Claes Livijn, är mycket nöjd med förslaget till ny ordförande.

– Vi är glada och stolta över att Maud Olofsson kandiderar till uppdraget. Hennes politiska erfarenhet och kontaktnät är ovärderliga, säger Claes Livijn .

Fotnot.
Beslut om ny ordförande fattas på Visitas stämma den 28 april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14