23948sdkhjf

Scandic byter namn i Finland

Den omfattande renoveringen av hotell Scandic Continental, nära Helsingfors stadskärna, har kommit till en fas då hotellet öppnar hälften av rummen – i en helt ny stil. Hotellet byter också namn till Scandic Park. Renoveringen av Finlands största hotell kommer att vara klar i början av 2015.
Scandic Parks design bygger på ett helt nytt hotellkoncept som nyligen tagits fram av Scandic. Förnyelsen är inspirerad av den omgivande stadsparken, och hotellets mysiga och avslappnade atmosfär och service lockar alla typer av besökare, för affärer eller nöje.

– Continental i Helsingfors genomsyras av tradition, men renoveringen har gjort det nödvändigt med ett namnbyte. Scandic Park är ett modernt, fräscht hotell och vi ville att namnet skulle spegla de egenskaperna liksom hotellets närhet till stadsparken, säger hotelldirektören Kari Kurppa .

Stadsparken sträcker sig in i hotellet
Scandic Park ligger nära stadskärnan mitt emot en vacker park. Rummen har inretts i tre olika färgsättningar med inslag av överraskande detaljer.

– Scandic Park ger gästerna en helt ny konceptuell upplevelse från ögonblicket då de stiger ur taxin hela vägen genom hotellet in på deras rum. Hotellets genomgående identitet speglas i val av material, möbler, belysning och läckra detaljer. Gästerna uppfattar subtila referenser till parkerna och naturen strax utanför, säger Bronwynn Welsh på Doos Architects.

Renoveringens första fas har innefattat reception, parkering och 232 rum – hälften av hotellets kapacitet. I mars 2014 öppnar nya konferensutrymmen som ger mötesdeltagare en flexibel och inspirerande miljö för event med upp till 500 deltagare, och en fantastisk utsikt över parken. I maj 2014 ska den nya restaurangen vara färdig. Sista fasen av renoveringsarbetet omfattar återstående rum, och i januari 2015 står de redo att ta emot gäster.

Pandox äger Scandic Parks fastighet och byggföretaget Consti utför renoveringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297