23948sdkhjf

Blåkintsbuss expanderar

Mjölbybaserade Blåklintsbuss har köpt Godegårds Buss och Taxi i Godegård bestående av sju bussar och två taxibilar med en omsättning på drygt 9 miljoner kronor.
Bakgrunden till bussbolagsaffären är en tragedi: Henrik Jarl, ägare av Godegårds, omkom i en trafikolycka i augusti 2013 och lämnade ett stort tomrum efter sig. De anhöriga ställdes i en akut situation och då kom Blåklintsbuss till undsättning.

– Våra bolag har ju samarbetat med Godegårds Buss och Taxi under många år, och vi fick frågan av de anhöriga om vi kunde hjälpa dem att driva företaget vidare under en övergångstid, säger Hans-Erik Haag , vd för köparen Blåklintsbuss.

Så skedde, Blåklintsbuss drev Godegårds vidare under några månader. Efter en tid har den nuvarande ägarfamiljen beslutat sig för att sälja sitt bolag och då ville de ha Blåklintsbuss som köpare. I dag finns Godegårds 9 fordon i Godegård och i Motala.

Fotnot. Godegårds Buss och Taxi omsatte knappt 10 miljoner kronor 2012; Blåklintsbuss omsatte nära 50 miljoner kronor 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094