23948sdkhjf

Jokkmokk årets Matlandethuvudstad

Jokkmokk är Matlandets huvudstad 2014, torsdagen den 23 januari tar kommunen officiellt emot utmärkelsen. Eskil Erlandsson och Matlandet Expertråd deltar vid ceremonin.
– I Jokkmokk lyckas man kombinera tradition med nytänkande kring maten med råvaror från skogen och fjället. Det är extra roligt att en liten kommun som Jokkmokk visar upp en sådan bredd, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson .

– Att Jokkmokk får utmärkelsen innebär att vi med stolthet kan visa upp de fina råvaror och naturprodukter som finns i Jokkmokks kommun och i hela regionen, säger Anna-Greta Kvickström , vice ordförande i kommunstyrelsen i Jokkmokk.

Jokkmokk utsågs till Årets Matlandethuvudstad 2014 av Matlandets Expertråd i stenhård konkurrens med sex andra kommuner runt om i Sverige. På torsdag lämnar landsbygdsminister Eskil Erlandsson officiellt över titeln till Jokkmokk vid en ceremoni på Rosenbad i Stockholm.

FAKTA/Årets Matlandethuvudstad:
Syftet med tävlingen Årets Matlandethuvudstad är att visa på de möjligheter och den potential som finns i att skapa jobb och tillväxt inom ramen för visionen Sverige - det nya matlandet. Dessutom är tävlingen ett sätt att lyfta fram det arbete som bedrivs och den bredd och engagemanget som finns över hela Sverige i allt från råvaruproduktion till små- och storskalig livsmedelsförädling, restaurang, storkök och unika turistdestinationer. Gotland är Matlandethuvudstad 2013, Göteborg var Matlandethuvudstad 2012 och Östersund hade titeln 2011.

Har du kvar RESFORUM nr 8, 2013? Där kan du läsa mer om Jokkmokk med tips om Matlandet huvudstaden och dessutom vad orten har att erbjuda bussturisten i övrigt!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062