23948sdkhjf

Fler får sväva i vinterskärgård

Nu öppnar Östgötatrafiken möjligheten för fler än de folkbokförda att åka svävare när isen stoppar båtarna i den ordinarie skärgårdstrafiken.
När skärgården är isbelagd ersätts de ordinarie båtarna med svävare. De har dock väsentligt färre platser vilket medför att någon form av prioritering måste ske. I höstas beslutades därför att svävarna endast får utnyttjas av de folkbokförda i skärgården. Nu öppnar ÖstgötaTrafiken dock för att lediga platser ska kunna utnyttjas även av övriga resenärer. Konkret innebär ändringen att de som är folkbokförda i skärgården kan boka sin resa fram till klockan 17:00 dagen innan. Därefter ges övriga möjligheter att boka en eventuellt ledig plats.

– Vår ambition är skapa en så bra skärgårdstrafik som möjligt med den kapacitet vi har. Vi har efter dialog med de boende i skärgården kommit fram till en bra avvägning mellan de olika kraven, säger Paul Håkansson , vd ÖstgötaTrafiken.

Skärgårdstrafiken har sedan den startade 2012 fått ett mycket positivt mottagande hos de boende i Östergötlands skärgård. Resandet har ökat och möjligheterna till arbets- och studiependling har aldrig varit bättre. För närvarande körs skärgårdstrafiken med ordinarie båtar. Beslutet att använda svävare ligger hos respektive skeppare beroende på isläget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064