23948sdkhjf

Bra besöksnovember i Stockholm

Under november gjordes 909 000 övernattningar i kommersiella boendeformer i Stockholms län. Det är en ökning med 6 procent, i jämförelse med samma månad föregående år.
I Sverige som helhet ökade antalet gästnätter med 5 procent under november 2013 jämfört med motsvarande period 2012. Ökningstakten under både oktober och november i Stockholm har varit högre än tidigare under året.

Ökningen beror främst på antalet internationella besökare, som ökade med 9procent. Antalet inhemska gästnätter ökade också under samma period med 4procent. Det är främst gästnätterna från utomeuropeiska gästnätter som växer starkast även om de europeiska gästnätterna också ökar. Uppgångar under månaden noteras för viktiga marknader som USA, Tyskland, Frankrike och Ryssland, medan utvecklingen från Italien, Storbritannien, Norge och Spanien var negativ. Stockholm fortsätter att vara motorn i svensk turism. Under årets 11 första månader gjordes 10,7 miljoner gästnätter i Stockholms Län, vilket är en ökning med 2 procent i jämförelse med 2012.

De senaste tio åren har antalet gästnätter fördubblats. Och målsättningen är att nå 15 miljoner gästnätter till 2020. Under 2012 hade Stockholm 10,8 miljoner gästnätter. Hittills i år har Stockholm haft 10,7 miljoner gästnätter, vilket är en ökning med 2 procent i jämförelse med samma period under föregående år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064