23948sdkhjf

Taxiförbundet gillar Redovisningscentraler

Svenska Taxiförbundet har under många år kämpat för en bättre tillsyn och välkomnar därför Näringsdepartementets förslag om Redovisningscentraler för taxi i sitt remissvar.
Ett införande av Redovisningscentraler kommer att skapa tydliga, transparenta och likvärdiga förutsättningar för samtliga företag som vill verka inom taxinäringen. Det skriver Svenska Taxiförbundet i sitt remissvar på Näringsdepartementets förslag om Redovisningscentaler för taxi.

Svenska Taxiförbundet har under många år kämpat för en bättre tillsyn. Nu är ett förslag från Näringsdepartementet ute på remiss där det föreslås att uppgifter som skapas i taxametern – såsom utförda transporter, tomkörning och betalning – ska överföras till särskilt utformade redovisningscentraler. För att förslaget ska få största möjliga genomslag förordas även att möjligheten att bevilja undantag från kravet på taxameter helt ska avskaffas.

– Det är ett mycket bra förslag som i ett slag skulle stärka myndigheternas möjligheter att granska taxiföretagens redovisning och en gång för alla stöta bort flertalet av de oseriösa friåkarna från branschen eller tvinga dem att börja göra rätt för sig, säger Svenska Taxiförbundets kommunikationschef Claudio Skubla .

Merparten av taxiföretagarna sköter sig och värnar om en konkurrens på lika villkor. Men tyvärr finns det också ett antal oseriösa friåkare som struntar i trafikreglerna, skinnar kunder, fifflar med skatten och fuskar till sig bidrag.

Enligt Skatteverkets beräkningar står den svarta omsättningen i taxibranschen för uppemot en miljard kronor årligen. Detta är en ansenlig del av taxibranschens totala omsättning och resulterar i en snedvriden konkurrens som gör det svårt för seriösa företagare som vill göra rätt för sig att överleva. Därför är det Svenska Taxiförbundets oeftergivliga krav att förslaget om redovisningscentraler för taxi införs med högsta prioritet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063