23948sdkhjf

Rezidor ska fortsätta växa

Rezidor öppnade 14 hotell under 2013 och uppger sig ha fortsatt fokus på att växa med managementavtal på tillväxtmarknader. Speciellt har hotellgruppen vuxit i östra Europa.
Rezidor Hotel Group, medlem i Carlson Rezidor Hotel Group, avslutade 2013 med totalt 32 nya hotellavtal om 6 400 rum och 14 hotellöppningar med sammanlagt 3 300 rum. Enbart under fjärde kvartalet har Rezidor avtalat om fyra nya hotell med 2 150 rum, samt öppnat fyra hotell med 950 rum.

– Vi har uppnått vårt mål för nya hotellavtal och fortsatt att växa asset-light genom managementavtal på tillväxtmarknader och valda fokusländer. Av de nytecknade avtalen återfinns 75 procent i våra viktigaste regioner och destinationer, med en bra balans mellan våra kärnvarumärken Radisson Blu och Park Inn by Radisson, säger Wolfgang M. Neumann , vd och koncernchef för Rezidor.

Av de nytecknade rummen återfinns 35 procent i omvandlade eller ej färdigställda hotell som enligt planerna ska öppnas inom de närmaste 18 månaderna, för att på kort tid ytterligare stärka Rezidors portfölj. En noggrann sammanställning i samband med årsslutet visar att Rezidors nuvarande pipeline innehåller 19 500 rum under utveckling.

– Vi har analyserat vår pipeline av rum under utveckling, och gjort väl övertänkta justeringar i linje med vår strategi och vårt kommersiella tillvägagångssätt, säger Elie Younes , SVP och chef för koncernutvecklingen på Rezidor.

Avgiftsbaserad tillväxt genom managementavtal är en viktig del av Rezidors omstrukturerings- och förändringsprogram Route 2015, och kommer enligt planerna att bidra med 2-2,5 procent till det övergripande målet om 6-8 procent i ökad EBITDA-marginal fram till slutet av 2015. Trenden för antalet nyöppnade hotell dämpades något under 2013 på grund av Rezidors fokus på tillväxtmarknader, där det är vanligare att byggprojekt försenas. Bland de viktigaste hotellöppningarna återfanns Radisson Blu Hotel i stadsdelen Pera i Istanbul i Turkiet, Radisson Blu Hotel i Maputo i Mocambique, och Radisson Blu Paradise Resort & Spa i Sotji i Ryssland.

– Med totalt fem hotell i Sotji med omnejd är vi väl förberedda inför vinter-OS 2014. Detta kompletterar vår växande närvaro i Moskva, där vi nyligen slöt avtal med två nya kongresshotell med över 1 000 rum, säger Elie Younes.

Rezidors hotellportfölj i Moskvaområdet utökades i samband med detta till att omfatta elva hotell med mer än 3 700 rum i drift och under utveckling, vilket befäste koncernens position som ledande internationell hotelloperatör i området Ryssland/OSS/Baltikum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062