23948sdkhjf

Lexbase nedtagen

Den betyktade nätsajen Lexbase är nu nedtagen. Sajten var en betaversion och innehöll fel som måste rättas till, enligt de ansvariga.
Lexbase visade alla domar mot företag och privatpersoner på nätet och blev snabbt extremot populär vad gäller antalet besökare - men samtidigt också hårt kritiserad av bland andra jurister och advokater. Bland de drabbade fanns många bussbolag som hängdes ut för att de under de senaste fem åren fått någon dom. De som drabbats av Trafikverkets böter för brott mot kör- och vilotidsreglerna hängdes emellertid inte ut på Lexbase.

Nu ligger alltså sajten nere tills vidare, vad som hänt är inte riktigt klarlagt men så här skriver de ansvariga för Lexbase i ett pressmedelande:
Det förekommer uppgifter om att det är Bahnhof som stängt ned sajten. Det stämmer delvis men Bahnhof har stängt ner den på uppdrag av Lexbase. Några kontokortsuppgifter finns inte i själva Lexbasesajten utan de finns hos en extern leverantör av betalsystem med mycket hög säkerhet. Några kontokortsuppgifter har inte kommit på vift.

Lexbase har utsatts för en mängd svåra hackerattacker från yrkeskriminella. Säkerheten måste därför stärkas ytterligare och den enorma mängden trafik gör att även serversystemet måste byggas ut. En del uppgifter i betaversionen av sajten stämde inte. Vi har också fått både positiva och negativa synpunkter från våra användare som vi nu måste bearbeta. Därför stänger vi nu ned Lexbase betaversion för att korrigera felen och stärka säkerheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062