23948sdkhjf

Konsthall Märsta invigd

1 februari invigdes Konsthall Märsta i Sigtuna kommun. Konstnären Maria Miesenberger är först med att visa sin konst med utställningen Rörelse & Reflektion.
Det var också konstnären själv, Maria Miesenberger, som tillsammans med Lars Bryntesson, kommunstyrelsens ordförande, invigde den nya konsthallen.

– Konsten ger oss möjlighet att gå bortom ord och siffror, utforska och förmedla till andra det som inte kan formuleras i bokstäver. På det sättet är konstnärlig frihet en naturlig förlängning av yttrandefriheten. Därmed är konsten viktig för demokratin, sade Lars Bryntesson (S), kommunstyrelsens ordförande, i sitt invigningstal.

Invigningen bjöd på en färgsprakande palett av uppträdanden. Romeo & Juliakören och Rigmor Gustafsson sjöng, det spelades barnteater och på Kulturtorget utanför visades en eldshow med Cirkus Loko-motiv. I och med gårdagens invigning av Konsthall Märsta har Sigtuna kommun fått sin första anpassade lokal för konstutställningar.Konsthallen är en del av en stor kultursatsning i Märsta centrum med förutom konsthall även ett nytt bibliotek, vinterträdgård och en ny kulturskola.

Konsthall Märsta är 300 kvadratmeter till ytan och är en bärande del av kultursatsningen i kommunen, som tillsammans med Sigtuna museer med Ted Hesselbom som ansvarig, går under samlingsnamnet Sigtuna Museum & Art. Konsthall Märsta kommer att visa fem till sju utställningar per år med fokus på samtidskonst av hög kvalité.

Invigningsutställningen Rörelse & Reflektion är en skulptur- och fotografi utställning av Maria Miesenberger. I anslutning till utställningen finns även ett speglande upplevelsecentrum för stora och små där alla kan utforska rörelser, reflektioner och speglingar på olika sätt. Detta rum är tillsammans med konsthallens konstpedagogiska verksamhet, där det finns ett konstpedagogiskt program för barn och ungdomar som är Reggio Emiliainspirerad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063