23948sdkhjf

Bombardier vann Londonupphandling

Bombardier har av Transport for London och brittiska transportministeriet utsetts till vinnande anbudsgivare för leverans av tåg och underhållsservice till Crossrail, Londons nya regionaltågslinje.
Upphandlingen gäller leverans av 65 tåg med underhållsservice och en ny depå vid Old Oak Common. Kontraktet väntas bli undertecknat under februari 2014. Tågen utvecklas och byggs vid Bombardiers anläggningar i Derby, norra England. Driv- och styrsystemen konstrueras och tillverkas av Bombardier i Västerås.

– Inom Bombardier är vi utomordentligt glada över att ha utsetts till vinnande anbudsgivare för Crossrail. För Bombardier i Sverige är detta ännu ett viktigt bevis på hur avancerad teknologi ger kapacitetsstarkt, bekvämt och tillförlitligt tågresande till kunder och resenärer över hela världen, säger Klas Wåhlberg , vd, Bombardier Transportation Sweden.

Ett stort antal regionaltågsoperatörer har valt Bombardier som leverantör. I Europa har Bombardier levererat kapacitetsstarka och driftsäkra regionaltåg i länder som Tyskland, Frankrike, Storbritannien och även Sverige, där regionaltågstrafiken ökat med hela 80 procent sedan år 2000.

Bombardier har producerat regionaltåg för den skandinaviska marknaden sedan 1980-talet och slutförde i hösten 2013 leveransen av sex REGINA-tåg till Västtrafik. Nya regionaltågskoncept med ännu högre kapacitet och komfort för kunder i Norden utvecklas vid Bombardiers anläggningar i Västerås i nära samverkan med tågoperatörer i Sverige och utomlands.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063