23948sdkhjf

Tummen upp för Västmanland

Allt färre resenärer är missnöjda med kollektivtrafiken i Västmanland – nu är deet nästan 70 procent ger tummen upp för den kommunägda trafiken i länet.
Resenärerna i Västmanland ger kollektivtrafiken i länet gott betyg. Närmare 7 av 10 resenärer svarar att de är nöjda med sitt länstrafikbolag. Västmanland placerar sig därmed på femte plats bland länen. Det visar en ny sammanställning ur Kollektivtrafikbarometern som publicerades nyligen. I Västmanland landade nöjdkundindex för 2013 på 68 procent jämfört med 64 procent 2012. Genomsnittet för riket är 61 procent.

– Det är glädjande att resenärerna är nöjda. När vi bryter ned resultatet kvartalsvis ser vi också ett tydligt trendbrott andra halvåret 2013. Tredje kvartalet låg nöjdkundindex på 72 procent och sista kvartalet 73 procent. Det kan vara ett tecken på att de stora trafiksatsningar som genomfördes i augusti också har lett till nöjdare kunder generellt sett, säger Marie Christensson , chef för Information och kundservice på Kollektivtrafikmyndigheten.

Resultatet är ännu bättre när resenärerna sätter betyg på sin senaste resa. 84 procent av västmanlänningarna svarar att de nöjda med sin resa, jämfört med 80 procent i hela landet. Kollektivtrafikbarometern är en branschgemensam undersökning som mäter resvanor, kvalitet och service. Varje månad intervjuas ett statistiskt urval av svenska folket i åldrarna 15-75 år intervjuats. 1 200 invånare i Västmanland har intervjuats i undersökningen 2013.

– För oss är det väldigt viktigt att ta del av resenärernas och allmänhetens synpunkter på hur kollektivtrafiken kan förbättras. Det ger betydelsefulla inspel till hur vi ska prioritera i fortsättningen, säger Marie Christensson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062