23948sdkhjf

Skjutsgruppen till Vasaloppet

Vasaloppet trappar upp samarbetet med den ideella samåkningsrörelsen Skjutsgruppen. Det blir samåkning till alla lopp i Vasaloppets vintervecka, till och från alla orter i Sverige.
Vasaloppet har för tredje året i rad ett samarbete med föreningen Skjutsgruppen för att minska biltrafiken ytterligare. Det är många både kort- och långväga gäster som har plats i bilen – och målet med samarbetet är att hjälpa fler deltagare och besökare att samåka till arrangemanget och de olika loppen.

– Kan vi hålla ner trycket på vägarna gynnar det alla och inte minst miljön. Vi är glada att kunna ta vårt uppskattade samarbete vidare i år och hoppas att många väljer att resa hit tillsammans, säger Vasaloppets vd Anders Selling .

I den unika tjänsten som tagits fram för Vasaloppet samordnas alla alternativ, stad för stad, för de som kan tänka sig att erbjuda plats eller utnyttja ett tomt säte på väg till Dalarna. På den specialbyggda hemsidan vasaloppet.skjutsgruppen.nu kan både deltagare, funktionärer och åskådare erbjuda och be om samåkning. Sidan har en karta där det tydligt framkommer att intresse finns över hela landet för att samåka till Vasaloppets vintervecka.

– Det är mycket roligt att Vasaloppet fortsätter satsa på mer hållbart resande. Redan nu finns samåkningar upplagda från både Luleå och Malmö till Dalarna och Vasaloppet, säger Skjutsgruppens grundare Mattias Jägerskog .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078