23948sdkhjf

äntligen plus för Länstrafiken

Länstrafiken i Jämtland redovisar ett plusresultat på 2,9 miljoner kronor i 2013 års bokslut efter ett antal år av minus. Högre biljettintäkter är en faktor som ligger bakom lyftet.
Bibehållet antal resenärer trots att många bussturer ersatts med tåg, högre biljettintäkter och lägre kostnader är bidragande faktorer till det positiva resultatet för Länstrafiken i Jämtlands län. Antalet resenärer ombord på Länstrafikens bussar är i nivå med fjolåret trots att många av bussturerna ersatts med tåg. Resandet med Norrtåg sträckan Storlien-Sundsvall har under 2013 haft en resandeökning med 45 procent.

– Att vi bibehåller antalet resenärer ombord på busen och att Norrtåg ökar antalet resenärer ombord på tågen tyder på att fler väljer att resa kollektivt i vårt län och det är en oerhört glädjande trend, säger Stefan Fredriksson , vd Länstrafiken i Jämtland.

De minskade kostnaderna består av att bolaget redovisar lägre trafikkostnader på cirka 4,5 miljoner kronor trots ökad tågkostnad med 2,2 miljoner kronor. Bolaget har också från ägarhåll fått ett sparbeting gällande overheadkostnader på 1,3 miljoner kronor, vilket uppfylldes. Sammanfattningsvis visar bolaget ett plusresultat på 2,9 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079