23948sdkhjf

Lyxigare på östersjön

Silja Serenade har nu fått sin lyxrenovering klar i fråga om boende, mat, shopping och relax ombord. Snart ska Silja Tallinks hela flotta nå samma lyxiga nivå.
Kryssningspremiären för nya lyxigare Silja Serenade är nu genomförd, det första fartyget i Tallink Siljas Östersjöflotta som uppgraderats till en helt ny nivå vad gäller shoppingutbud, boende, mat och relax. Inom de närmaste åren kommer hela fartygsflottan att genomgå omfattande renoveringar för att tillgodose nya kundgrupper som efterfrågar ett exklusivare utbud.

Den 15 februari återinsattes Silja Serenade på linjen Stockholm-Helsingfors efter omfattande ombyggnationer där fartyget uppgraderats på flera områden. En av de mer centrala förvandlingarna är taxfree-ytan som utökats med 50 procent till 1 500 kvadratmeter, samtidigt som sortimentet byggts ut med fler exklusiva produkter inom mode, kosmetik och elektronik, produkter som tidigare inte varit möjliga att handla taxfree på Östersjön.

– Vi har sett en ökad efterfrågan av allt det man kan handla i mer exklusiva affärer i form av dofter, kläder och avancerad hemelektronik och därför har vi genomfört en genomgripande förändring. Det är inte bara en stor utökning av affärsytan, utan framför allt kan vi nu erbjuda ett produktsortiment på en nivå som inte tidigare funnits till havs, säger Kadri Land , vd Tallink Silja AB.

LYXIGA FAKTA/Nya Silja Serenad
Exempel på nya lyxiga taxfreeprodukter är klockor från Tag Heuer och Raymond Weil, klädmärkena All about Eve och Prada, väskor från Furla och Versace, dofter från Victoria’s Secret samt smartphones och surfplattor från bland annat Apple och Samsung.
Lyxkänslan slår igenom på fler områden. Hytterna i Commodore-klassen har renoverats från grunden med helt nya ytskikt samt inredning signerad den finska designern Marjut Nousiainen. Fartygets populära relaxavdelning Sunflower Oasis är även det helt ombyggt och har en öppen och mer havsnära planlösning än tidigare. Inredningen går i ljusa- och stilrena material och färger.
För den matintresserade finns det flera nyheter. Förutom den helt igenom uppgraderade buffén öppnar en ny restaurang, Tavolàta, som helt följer den italienska mattraditionen och serverar det bästa från Italien – med direktimporterade råvaror, som även går att handla över disk i Salumerian.
Under de närmaste åren kommer samtliga fartyg i Tallink Siljas flotta att kunna erbjuda premiumshopping. I en första omgång är det systerfartygen Serenade och Symphony som konverteras för nära 200 miljoner kronor, vilket innebär att shoppingytan byggs ut ytterligare med 500 kvadratmeter på varje båt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079