23948sdkhjf

Lukoil köper OMV-del

Smörjmedelstillverkaren Lukoil har köpt OMV:s smörjmedelsdivistion och tar därmed över oljefabriken utanför Wien i Österrike som kan tillverkar 35000 ton smörjolja per år.
Den 1 februari 2014 blev köpet av OMV:s smörjmedelsdivision klart. OMV: s nya fabrik, som ligger i ett förortsområde i Wien, är specialiserad på tillverkning av smörjmedel: industri- och motoroljor som tidigare har saluförts under varumärket Bixxol. Fabrikens produkter har inte bara sålts i Europa utan även i flera asiatiska länder. Dessa produktionsanläggningar kommer nu att börja lansera högpresterande premiumprodukter under Lukoils varumärke som kommer att finnas tillgängliga för de europeiska konsumenterna. Hur stort värde affären har i pengar uppges inte av parterna.

– Det geografiska läget i förhållande till utländska biltillverkare och industriföretag, ett välfungerande distributionssystem i Europa, avancerade produktionsanläggningar, unik R&D-erfarenhet* och stor yrkesskicklighet av företagets anställda, är de viktigaste faktorerna som påverkat vårt beslut att förvärva OMV, kommenterar Lukoils vd Vagit Alekperov i ett officiellt pressmeddelande.

Affären gör att Lukoil uppnå tre viktiga, strategiska mål. Först av allt kommer affären att ge synergieffekter med LLK Internationals fabriker i Rumänien och Finland, för det andra kommer det att effektivisera logistiken för smörjmedelstillförsel till företagets strategiska partners, och på tredje plats kommer det att stärka Lukoils potential att utveckla nya oljor.

*Research and development eller FoU, forskning och utveckling som vi skriver på svenska.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094