23948sdkhjf

Bergerland till Blekingetrafiken

Sören Bergerland, idag vd för Karlstadsbuss, blir ny trafikdirektör vid Region Blekinge. Under Sören Bergerlands ledning har resandet med Karlstadsbuss kraftigt ökat.
Sören Bergerland efterträder trafikdirektör Hans Jonasson som under våren går i pension efter många år som vd för Blekingetrafiken som tidigare var eget bolag och länets trafikhuvudman, efter nya kollektivtrafiklagens införande är Blekingetrafiken ett varumärke under Region Blekinge.

– Vårt mål är att fördubbla kollektivtrafiken i Blekinge fram till 2030. Sörens erfarenheter från hur man i Karlstad arbetar för att öka resandet med kollektivtrafiken kommer mycket väl till användning för oss, säger Christina Mattisson (S), ordförande i Region Blekinge.

Kollektivtrafiken i Blekinge, som alltså drivs under varumärket Blekingetrafiken, är ett viktigt verktyg för att genomföra några av Blekingestrategins mål - att öka regionens attraktivitet och klara Blekinges miljömål. En väl utvecklad kollektivtrafik minskar koloxidutsläppen och gör det samtidigt enkelt för människor att resa till och från arbete, studier och nöje inom och utanför Blekinge.

Sören Bergerland har erfarenhet från drift och utveckling av kollektivtrafik på flera håll i landet. Det har handlat om såväl busstrafik som tågtrafik, båttrafik och färdtjänst. De senaste åren har han haft ansvar för Karlstadsbuss, som ökat resandet varje år i åtta år och ligger i Sverigetopp när det gäller nöjda kunder.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Blekinge och tar med mig de kunskaper och erfarenheter jag har från andra delar av landet, säger Sören Bergerland .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125