23948sdkhjf

Premiär för flytande sprithandel

26 februari startar Stena Lines första flytande alkoholbutik. Därmed behöver resenärer inte längre ta sig till en gränshandel på land för att handla sprit, vin och öl till låga priser.
De flytande Bordershopparna kommer att finnas på linjerna Göteborg–Fredrikshamn och Karlskrona–Gdynia. Priserna i den flytande alkoholaffären kommer att vara upp till 60 procent lägre jämfört med Systembolaget och upp till 25 procent billigare än de låga priser som redan finns ombord på Stena Line idag – allt enligt rederiets egna uppgifter.

Att ta bilen västerut genom att ta färjan från Sverige till Danmark eller söderut mot Polen för att upptäcka Europa är en vanlig företeelse hos svenskarna. I samband med bilresan passar många även på att bunkra upp lagret av alkoholhaltiga drycker på så kallade bordershops, gränsbutiker belägna i närheten av färjeinfarterna. Redan idag kan resenärer handla till lägre priser ombord på Stena Line jämfört med Systembolaget, men när rederiet nu lanserar världens första flytande bordershop är det alltså möjligt att handla till bordershop-priser utan att behöva lämna färjan.

– Många lockas av att köpa med sig alkohol till lägre priser när de tar med sig bilen utomlands, men brist på tid kan vara ett hinder eftersom man behöver stanna till på vägen om man vill besöka en bordershop. Med vår flytande bordershop vill vi nu erbjuda våra resenärer ett smidigare sätt att handla till låga priser direkt ombord på färjan, säger Cecilia Alenfelt , ansvarig för försäljningen ombord på Stena Lines färjor.

Världens första bordershop till sjöss står öppen på linjerna Göteborg – Fredrikshamn och Karlskrona- Gdynia under perioden 26 februari till 31 mars.

FAKTA/bordershop
En bordershop är en gränshandelsbutik strategiskt placerad vid trafikerade landsgränser, i länder där varor har lägre priser än i de angränsande länderna. Stena Line är själv ägare till varumärket Stena Line Border Shop som har butiker på land i bland annat de tyska orterna Puttgarden, Rostock och Sassnitz som samtliga ligger vid färjeläger. Nu blir det alltså bordershop ombord på färjorna också.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.343