23948sdkhjf

Miljöbuss ny Vasaloppstrend

Preem belönar alla som väljer bussen på Vasaloppssöndagen den 2 mars genom att sänka biljettpriset med 100 kronor per person – bussarna körs på svensk diesel.
De deltagare som åker med någon av Vasaloppets cirka 90 officiella bussar gör en insats för miljön, trafiken och sitt tävlingshumör – för bussarna tar alla snabbt och säkert till startplatsen. Vasaloppsbussarna körs alltså på Preem Evolution Diesel, en svensk diesel som delvis innehåller tallolja, en förnybar råvara som är en restprodukt från den svenska skogen.

– Vi är glada över Preems satsningar som hjälper oss att bli ett grönare arrangemang. Vasaloppet utvecklas ihop med sina sponsorer och till stor del är det med deras engagemang och expertkunskaper som vi kan ta kliv framåt och bli bättre inom flera områden, säger Vasaloppets vd Anders Selling .

Från att Preem introducerade den nya dieseln på marknaden 2011 fram till december 2013 har alla kunder som kört på Evolution Diesel bidragit till minskade koldioxidutsläpp. Det innebär 1 061 470 ton koldioxid eller motsvarande 478 100 bilar.

FAKTA/Preem Evolution Diesel
Preem Evolution Diesel lanserades våren 2011 och har sedan dess varit marknadens bästa miljödiesel, med en högre andel förnybara råvaror än andra dieselprodukter på marknaden. Den förnybara delen som tillverkas i Preems raffinaderi i Göteborg av framförallt tallolja kallas HVO-diesel (hydrotreated-vegetable oil), och bygger på en teknik som omvandlar grön råvara till högklassig diesel. Preem var först med att lansera en HVO-diesel på marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125