23948sdkhjf

Miljön tung i transportval

Nära nio av tio konferensarrangörer uppger att de bryr sig om miljön när de ska välja transporter till konferensen. Det framgår av en undersökning som Swebus genomfört.
Samtidigt som 90 procent av konferensarrangörerna säger att miljön väger tungt i valet av transportmedel så uppger två femtedelar att de tror att egna bilar är det vanligaste resesättet som mötesdeltagarna använder för att ta sig till konferensen. Det visar en undersökning som Swebus gjort bland besökarna på mässan Möte & Events i februari.

Mässan Möte & Events 2014 på Kistamässan i Stockholm avslutades 21 februari. Då hade Swebus genomfört en undersökning bland ett urval av besökarna kring hur de resonerar när de väljer transportmedel till de möten och konferenser de anordnar. Det är tydligt att miljön är en viktig fråga när man väljer transporter. 38 procent anger att de har en miljöpolicy som leverantören måste leva upp till, och 7 procent svarar att de ställer krav på vissa specifika miljöcertifieringar. Ytterligare 43 procent anger att de inte har några formella krav, men att transportmedlets miljöpåverkan har inverkan på hur de väljer att resa.

– Vi märker tydligt att många av våra kunder som hyr buss av oss gör det med miljön i åtanke. Jämfört med att alla åker i egna bilar så är miljöpåverkan väldigt mycket mindre med buss, så det är en av anledningarna till att de väljer att hyra in bussar. Våra resor är ju även märkta med Bra Miljöval, säger Jessica Bäcker , produktchef för Swebus beställningstrafik.

När de tillfrågade på plats på mässan fick ge sin uppfattning kring vad de tror är det vanligaste sättet som mötesdeltagarer tar sig till deras konferenser så gissar flest på egna bilar. 40 procent svarar att det är det vanligaste färdsättet, följt av den allmänna kollektivtrafiken på 7 procent och med inhyrda bussar på 6 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063