23948sdkhjf

ölbaren i åre prisad

Sverigeflygs och White Gudes pris ”Värt en resa” gick till Ölbaren i Åre för deras kombination av det bästa från havet och närområdet. 
Det är andra året som Sverigeflyg genom priset ”Värt en resa” vill uppmuntra svenska folket att göra nya kulinariska upptäcktsresor. Ölbaren belönades med svensk mästarklass i White Guides provning 2013 och för 2014 var restaurangen nominerad till tre priser, varav de tog hem två: Värt en resa och Årets marina gastronomi.

– Ölbaren i Åre är ett fantastiskt tillskott till det gastronomiska utbudet i Åre, med vällagad mat och en avslappnad atmosfär. Väl värt en resa, helt enkelt, säger Christer Paulsson , vd för Sverigeflyg.

Att det finns ett pris som uppmuntrar till nya upplevelser runt om i landet känns naturligt både för White Guide och Sverigeflyg.

– Gastronomi har blivit ett resmål i sig idag. Allt fler vill uppleva det bästa vårt land har att erbjuda när det gäller mat och dryck, och Sverigeflyg är det snabbaste sättet att ta sig till nya upplevelser, säger Mikael Mölstad , grundare till White Guide, om det gemensamma priset Värt en resa.

Flygresor och god mat är inte något de flesta associerar med varandra. Men det vill Sverigeflyg ändra på.

– Vi arbetar i nära relation med lokala producenter när det gäller allt vi serverar ombord, från potatis till kött och tomater. Varje linje har sin unika meny som varierar efter säsong och de lokala producenternas specialiteter under ledning av en lokal krögare. Vi har kommit en bit på väg till att göra resan i sig till en smakrik och njutbar upplevelse, och en bra start på dagen, säger Christer Paulsson.

Sverigeflyg gläds också särskilt med de fina krogar i våra lokala regioner som prisades på årets gala. Lilla Bjers gårdskrog på Gotland fick priset Året hållbara gastronomi och PM & Vänner i Växjö tog hem utmärkelsen Årets vinupplevelse. Dessutom tog Findus i Bjuv hem det nyinstiftade priset Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063