23948sdkhjf

Sweco förvärvar Metro Arkitekter

Sweco förvärvar Metro Arkitekter med 30 medarbetare och kontor i Malmö och Göteborg. Därmed får Swecos arkitektverksamhet 650 medarbetare fördelade på 25 kontor i Norden.
– Genom förvärvet av Metro Arkitekter stärker Sweco sina positioner i västra och södra Sverige. Framför allt blir vi ännu starkare inom arkitektur i infrastruktursegmentet. Samgåendet går helt i linje med Swecos fokus på att erbjuda helhetslösningar för hållbara städer och samhällen, säger Jan Mattsson , vd för Sweco Architects.

Metro Arkitekter grundades 1999 och har en bred arkitekturverksamhet. Företagets insatser har uppmärksammats i flera betydelsefulla projekt, såsom Station Hyllie, Malmö Centralstation och kontorsfastigheten Magasinet i Malmö. Bland de större pågående uppdragen märks Göteborgs Centralstation och Olskrokenbroarna, som ingår i järnvägsprojektet Västlänken i Göteborg.

– Vi ser stora möjligheter att fortsätta att utvecklas inom Sweco. Både våra medarbetare och kunder får tillgång till Swecos samlade kompetens och en större geografisk närvaro, inte minst internationellt, säger Claes R Janson , vd för Metro Arkitekter.

Swecos arkitektverksamhet har haft en stark utveckling de senaste åren och har vuxit såväl organiskt som via förvärv i både Sverige och Finland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063