23948sdkhjf

Nu är Huset invigt!

10 mars invigdes Kollektivtrafikens Hus vid Stockholms Central av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Många från branschen fanns på plats för att fira den nya mötesplatsen.
Kollektivtrafikens Hus smygstartade redan i slutet av januari, men nu är ”Huset” alltså högtidligt invigt. Det klipptes inga band den här gången, i stället knöt infrastrukturminster Catharina Elmsäter-Svärd samman tre band som sedan steg mot taket med hjälp av gula ballonger.

Därefter följde en operaaria och en kort paneldebatt med några av branschens företrädare som valt att bosätta sig i Huset: Charlotte Wäreborn Schultz, vd för X2AB, Anders Lindström, vd för SL, Gerhard Wennerström, vd för Samtrafiken, Mats Gustafsson, vd för Tågkompaniet samt Kurrt Hultgren, generalsekreterare i Resenärsforum. Det framkom också planer på att inrätta frukostmöten var annan vecka på en given dag, dit ska branschfolket vara välkomna att ta sig för att ta upp vilka ämnen som helst, enligt Christina Djureståhl, platschef på Kollektivtrafikens Hus.

De företag som har kontorsplatser är i dagsläget Abellio Sweden AB, Linkon AB, Länstrafiken i Jämtlands län, Resekortet i Sverige AB, Resenärsforum, Samtrafiken i Sverige AB, AB Storstockholms Lokaltrafik, Svenska Tågkompaniet och X2AB. Den 27 januari slogs portarna upp men först den 10 mars förrättades alltså den högtidliga invigningen av infrastrukturministern.

Läs också gärna vad Husets platschef Christina Djureståhl svarar på 5 snabba frågor i TRAFIKFORUM nr 2 som utkommer 17 mars!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062