23948sdkhjf

Samba-käk på östersjön

Det blir brasilianska delikatesser ombord på rederiet Viking Lines fartyg inför den stundande fotbollsfesten i Sydamerikas största land. God mat och dryck utlovas.
Rederiets resenärer bjuds på brasilianska delikatesser av finaste kvalitet och välsmakande viner från några av landets största vinhus, däribland vinhuset Lidio Carraro som är utsett till Fifas officiella vinproducent under fotbolls-VM 2014.

– Brasilien och dess inhemska delikatesser är verkligen på frammarsch just nu. De har otroligt mycket god mat och dryck som många svenskar ännu inte hunnit testa på. Därför känns det roligt att få presentera dessa läckerheter för Viking Lines resenärer, säger Bodil Ståhl , restaurangchef för Viking Line.

De brasilianska veckorna pågår mellan den 10 mars och 30 april på alla Viking Line-fartygen och innefattar speciellt framtagna á la carte-menyer med dryckesrekommendationer samt en brasiliansk buffé. I fartygens bufférestauranger finns gauchor som trancherar kött i samma stil som i de populära Churrascaria-restaurangerna. Gauchorna är sydamerikanska cowboys som har sitt ursprung i pampas * , i Brasilien i Grande do Sul.

Både i restaurangerna och i taxfree-butikerna kommer viner från några av Brasiliens största vinhus att finnas tillgängliga till försäljning, däribland viner från vinhusen Aurora, Miolo, Salton, Pizzato och Lidio Carraro.

Guava, acai och choklad är några av Brasiliens mest karakteristiska smaker och används i allt från matlagning och desserter till konfektyr och marmelader. Under temaveckorna har Viking Lines resenärer möjlighet att köpa hem genuina brasilianska delikatesser som innehåller just dessa tre ingredienser. Bland annat finns produkter från den brasilianska producenten Bazzars samt den välsmakande chokladen Qo Chocolate från familjeföretaget Aquim, till försäljning ombord.

Ombord på Helsingforsfartygen Gabriella och Mariella samt Åbofartyget Amorella tar vårens tema ut svängarna ytterligare. Här bjuds resenärerna på brasilianska rytmer, dans och shower med inslag av samba, frevo, lambada och capoeira.

*Pampas förknippas ofta med Argentinas vidsträckta slätter, men faktum är att Pampas börjar i sydligaste Brasilien för att sedan sträcka sig genom Uruguay ner till centrala Argentina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094