23948sdkhjf

Skåne: Fyra spår nu!

Fyra spår längs Södra stambanan i MalmöLundregionen borde vara ett av de mest centrala projekten i landet – det är i alla fall tunga Skåneföreträdares uppfattning om saken.
”Det behövs skyndsam hantering och snabbt agerande för att inte tillväxten och sysselsättningen skall hämmas i Sveriges näst största sammanhållna arbetsmarknadsregion.” Det skriver Katrin Stjernfeldt Jammeh , kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad samt ordförande i MalmöLundregionen, Pontus Lindberg , ordförande regionala tillväxtnämnden i Region Skåne och Stephan Müchle r, vd för Sydsvenska Industri- och handelskammaren i en gemensam skrivelse till miljöminister Lena Ek .

– Infrastrukturen är viktig för tillväxten, bostadsbyggandet och näringslivet. Därför är förseningen av fyra spår mellan Malmö och Lund oacceptabel och det är anledningen till att vi uppvaktar miljöministern. Det är dags att gå från ord till handling, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad.

– En lösning på denna mycket viktiga fråga brådskar. Det är avgörande för både Sveriges och Skånes utveckling, säger regionrådet Pontus Lindberg, ordförande för regionala tillväxtnämnden i Region Skåne.

– Det här är en investering som måste starta nu. Både miljön och pendlingen är kritiskt för företagens expansion. När konjunkturen tar fart måste detta vara på plats, säger Stephan Müchler, vd för Sydsvenska Industri- och handelskammaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079