23948sdkhjf

Volaris köper Planit

Kanadabaserade Volaris Group har förvärvat Planit Sweden med dotterbolagen Holmedal Data och Malmator. Affärens värde i pengar uppges inte av parterna.
Med förvärvet ska Volaris förbättra sin position på marknaden för anropsstyrd trafik i Skandinavien. Planit och dess dotterbolag utvecklar lednings- och planeringssystem för ett effektivt resursutnyttjande på marknaden för anropsstyrd persontrafik. Kunderna är länstrafikhuvudmän, taxiföretag, kommuner och landsting i Skandinavien.

– Volaris har djup kunskap och erfarenhet inom persontrafikområdet. Genom att bli en del av Volaris globala organisation får vi nya möjligheter att utöka vår marknad och att bättre kunna serva våra kunder. Vi får med Volaris en bra hemvist för oss och våra kunder, säger Hans Andersson , vd på Planit.

Volaris Group består av ett antal olika enheter i vilka ett antal högt specialiserade företag samlas. Planit kommer att tillhöra den enheten där idag Trapeze Group och Simpli Transport finns.
Trapeze utvecklar avancerade system för anropsstyrd trafik, ITS, kollektivtrafik och gods. Simpli fokuserar på lösningar för mindre transportorganisationer.

Planit, Holmedal och Malmator kommer att fortsätta att verka under nuvarande namn och med nuvarande ledning.

Om Volaris Grupp
Volaris företag tillhandahåller specialiserade, affärskritiska lösningar för vertikala marknader runt om i världen. Volaris förvärvar, förstärker och stimulerar tillväxt inom sina marknadssegment som gör det möjligt för dessa företag att bli marknadsledande inom sina specialområden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094