23948sdkhjf

Bamse på Kolmårdsjubileum

2015 fyller Kolmårdens djurpark 50 år. Inför jubileumsåret storsatsar Kolmården på att äntligen förverkliga alla barns dröm om att kunna besöka Bamses Värld.
Investeringen i Bamses Värld uppgår till 75 miljoner kronor och består av helt nya parkmiljöer med åkattraktioner från berättelserna om Bamse och hans vänner, Bamse är nästan lika gammal som djurparken, han skapades 1966 av tecknaren Rune Andréasson.

På Kolmården togs 12 mars första spadtaget för att förverkliga byggandet av den värld som Bamse, världens starkaste och snällaste björn, lever i. Premiären är planerad till 1 maj 2015.

– Rune Andréasson var en banbrytande serieskapare och begåvad berättare som delade vår passion för kreativitet och att alltid leverera bästa möjliga upplevelse. Serien Bamse har skapat en värld som publiken kan upptäcka om och om igen och nu kommer våra gäster att kunna ta del avBamses Värld som aldrig förr. Vårt mål är att ge alla barn och vuxna chansen att se, höra och uppleva Bamses Värld med en oöverträffad känsla av verklighet, säger Johan Tidstrand , Parks and Resorts huvudägare, företaget som äger bland annat Kolmårdens djurpark.

Det nya Bamses Värld byggs från grunden och omfattar 20 000 kvadratmeter naturyta. I Bamses Värld kommer alla att få träffa Bamse och hans vänner samt uppleva Bamses, Skalmans, Lille-Skutts och Farmors hus. Utöver det så kan alla gäster i Bamses Värld åka berg- och dalbanan Godiståget, kliva ombord på Bamses båt Viktoria, köra omkring i Skalmans bilar och virvla runt i en karusell av honungsburkar. Det kommer också att byggas en amfiteater, restaurang, butiker, spel och stora lek- och parkytor.

– Att bygga Bamses Värld på Kolmården känns både otroligt roligt och helt naturligt. Bamse och hans vänner har massor gemensamt med Kolmårdens fantastiska djurpark och starka inriktning mot barnfamiljer, säger Ola Andréasson , vd Bamseförlaget AB.

Investeringen i Bamses Värld är ett led i Kolmårdens strategi att vidareutveckla parkens utbud för hela familjen genom att expandera parken inom flera områden.

– Bamse är en unikt stark figur som har en publik i alla åldrar. Alla spännande karaktärer, fantasifulla varelser, och starka teman gör att Bamse passar perfekt här på Kolmården. Med Bamses Värld blir vi ännu starkare i vår strävan att inspirera både barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur, säger Mats Olsson , vd Kolmården.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078