23948sdkhjf

Eliassen till UITP

Jarl Eliassen, vd på Trafikanten i Oslo, har utsetts till ny nordisk expert och ITS-expert inom UITP. Han har efterträtt Stenerik Ringqvist som lämnat posten.
Jarl Eliassen efterträder Stenerik Ringqvist som sedan januari 2010 varit nordisk UITP-representant i Bryssel på deltid. Jarl Eliassen kommer emellertid att tjänstgöra på heltid i Bryssel för att ytterligare stärka den nordiska bevakningen av EU-frågor och fånga upp internationella idéer till utvecklingsprojekt som bidrar till utvecklingen av kollektivtrafiken i Norden Jarls Eliassens uppdrag är att på halvtid bevaka de nordiska intressena i UITP och EU på uppdrag av Finska, Norska och Svenska kollektivtrafikorganisationerna* och på halvtid representera UITP i det Europeiska arbetet inom ITS-området.

Jarl Eliassen har varit verksam som vd på Trafikanten AS i Oslo sedan 1990. Bolaget ansvarar för kundservice och digitala tjänster för kollektivtrafiken i Oslo-området och har utvecklat framgångsrika lösningar för reseplanerare, realtids- och informationslösningar samt mobila lösningar. Som vd på Trafikanten har han varit starkt engagerad i det nordiska samarbetet under flera år, framför allt genom InformNorden. Jarl har också flera års erfarenhet av operativa roller på AS Oslo Spårvägar i ledningspositioner för både spårvagn och tunnelbana. Under de senaste åren har Jarl haft flera förtroendeuppdrag inom UITP, bland annat som ordförande i UITP IT & innovationskommission och som UITP-representant i EU:s Urban ITS expertgrupp .

– Jag ser med spänning fram emot mitt nya jobb, inte minst att delta i den fortsatta utvecklingen av det nordiska samarbetet och att vara nordens representant i UITP:s EU-lobby arbete och medverka i utvecklingen av kollektivtrafiken inom UITP. En fördel är att jag är bekant med UITP sedan tidigare och jag ser fram emot att vara en del av den inspirerande miljön inom UITP Europaavdelning, säger Jarl Eliassen .

Jarl Eliassen tillträder den 1 mars. Rekryteringen har skett i samverkan mellan kollektivtrafikorganisationerna i Norge och Finland, Svensk Kollektivtrafik, X2AB samt UITP.

Stenerik Ringqvist lämnar nu sitt uppdrag och säger:
– Det har varit intressanta och givande år i Bryssel och jag är övertygad om att vi genom nordisk samverkan inom UITP kan stärka det nordiska inflytandet på EU-politiken och därmed förutsättningarna för utveckling av kollektivtrafiken i de nordiska länderna. Jag önskar Jarl lycka till i sin nya roll.

*)Norsk Kollektivtrafik genom Ruter AS, Finlands Lokaltrafikförening, Svensk Kollektivtrafik och X2AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063